.
Xai i Cabrit
Carn de xai i de cabrit km. 0 t’estan esperant a LaBotigaOnline!
En ambdós casos es tracten de carns vermelles, tot i que aquesta classificació es podria veure modificada depenent de l’edat i l’alimentació que ha rebut l’animal. Un xai de llet podria ser considerat carn blanca.
La carn de xai, com la resta de carns, és una rica font de proteïnes de bona qualitat, vitamina B12 i B2 i de minerals com ferro, fòsfor i zinc.
La carn de cabrit s’assembla força a la carn de xai de llet, és molt gustosa i té una textura suau que es desfà al paladar. S’anomena cabrit a la cria de la cabra de fins a 2-4 mesos d’edat, conté proteïnes, nutrients i també hi trobem les vitamines B3, K, B9 i B12. A més a més, el cabrit conté potassi!
Tot i no ser tan habitual com la de xai, la carn de cabrit és molt gustosa i força apreciada a Catalunya, esdevenint en moltes ocasions un àpat típic en festivitats i celebracions especials del calendari.
Carns de proximitat, sempre!