.
Peix
El peix és un aliment fonamental per a seguir una dieta equilibrada i saludable i molt present a la nostra preuada Dieta Mediterrània.
Podem classificar el peix en dos grans grups. Per una banda trobem el peix blau, que és una font important de proteïnes (similar a la carn i l’ou), greixos insaturats (oleic, linoleic i omega 3), minerals i vitamines A, D i B12.
Són considerats peix blau la sardina, el salmó, el bonítol del nord o la tonyina blanca, seitó, verat, llobarro, entre molts d’altres.
Especialment recomanable per als esportistes (alt valor energètic), les persones grans i les dones embarassades.
Per altra banda trobem el peix blanc, de gust suau, perfecte per a acostumar els més menuts a aquest aliment i idonis per a aquells adults a qui no agraden els sabors forts. I és de molt fàcil digestió!
El peix blanc és baix en calories i greixos i aporta una quantitat alta de proteïnes de qualitat. També destaca pel seu contingut alt en vitamina D i minerals.
El lluç, el llobarro, el bacallà, el llenguado, el llucet o el rap en són alguns exemples.
Ideal per planxa, forn, cru o marinat (pes aproximat safata: 800 gr.)
Ideals pel forn, guisades i a la Donostiarra (pes aproximat safata: 500 gr.)
Ideal per la planxa amb all i julivert (pes en brut aproximat: 450- 550 gr.)
Ideal per planxa i a la meunière(pes en brut aproximat 450-550 gr.)
Ideal pels que volen controlar el seu pes (pes en brut aproximat 4 unitats: 1-1,1 kg.)
Ideal per aperitius i canapès extraordinàris (pes aproximat unitat: 100 gr.)
*Per consultar fitxa tècnica d'aquest producte (al.lergens, composició...), cliqueu "ADJUNTS"
Ideals per plats principals, aperitius o plats combinats (pes aproximat: 215 grs.)
*Per consultar fitxa tècnica d'aquest producte (al.lergens, composició...), cliqueu "ADJUNTS"
Ideal per forn o a la sal (pes en brut aproximat unitat: 450-550 gr.)
Ideals per bullir, al forn o planxa (pes en brut aproximat 4 unitats: 900 gr.)