.

ARRÒS SEC DE GAMBA VERMELLA & CALAMARCETS

Publicat per      jul 28, 2021    0 Comentaris
ARRÒS SEC DE GAMBA VERMELLA & CALAMARCETS

Sempre és un bon moment per menjar paella, però a l'estiu encara mes i si és amb bona companyia millor que millor.

Ingredients per 2 persones:

165gr d'arròs 

250gr gamba vermella 

400gr calamarcets 

1l de Brou de peix 

1/2 got de vi blanc 

1 gra d'all 

1 ceba 

3 cullerades de tomàquet fregit 

Un grapat de fruits secs picats (ametlles i pinyons) 

Pebre vermell

Sal 

Oli d'oliva verge extra 

Elaboració:

1. Sofregim l'all i la ceba (tot picat finament) a la paella amb un raig d'oli d'oliva verge extra. 

2. Afegim el tomàquet fregit i ho deixem fent xup-xup un parell de minuts. 

3. Incorporem els calamarcets i unes quantes gambes pelades (tot tallat prèviament) juntament amb l'arròs i el vi blanc i ho remenem durant uns minuts que es vagin integrant tots els sabors.

4. Tot seguit, afegim el caldo de peix (calent), la picada de fruits secs, el pebre vermell i la sal al gust. Ho deixem coure durant 8 minuts a la paella fent xup-xup i 8 minuts més al forn a 185° (preescalfat). 

5. Per acabar, en els últims minuts de cocció,  afegim la resta de gambes pel damunt que no hem utilitzat. Bon profit!

 

Opcional: podeu afegir una mica de julivert fresc al damunt, li donarà un toc refrescant. 

 

Madebylidia_

Comentaris

Inicieu sessió o registreu-vos per publicar comentaris