.

COCA DE RECAPTE

Publicat per      sep 15, 2020    0 Comentaris
COCA DE RECAPTE

La coca salada típica de Catalunya.

INGREDIENTS

Per la massa:

250gr de farina de força

0.6gr de llevat sec de forner

2gr de sucre

8gr de sal

175ml d’aigua tèbia

Pel farcit:

pebrot vermell

albergínia

sardines fresques

Sal

Oli d’oliva verge extra

Romaní 

PASOS

Fer aquesta recepta ens portarà un parell de dies, el primer d’ells escalivarem les verdures i marinarem les sardines i prepararem la massa. El següent farem la cocció.

1- Comencem per les verdures; les rentem, les punxem amb un ganivet i les posem a una safata pel forn, les cuinem a 200ºC durant una hora (cada forn és un món i pot ser que triguis una mica més o menys segons la potència que tingui).

2- Mentre es fan les verdures marinem les sardines, i gràcies a Peixos Povedano serà un moment fer-ho perquè ens porten les sardines netes i preparades per cuinar-les com més ens agradin. Només hem de posar les sardines en un recipient hermètic, les cobrim d’oli d’oliva verge extra, afegim sal al gust i una mica de romaní (si és fresc millor però no pateixis si no en tens, amb romaní sec també quedaran boníssimes), ho tapem i les deixem a la nevera fins el dia següent. Per fer aquesta recepta només en necessitem un parell però us recomano deixar-ne algunes més perquè fetes a la planxa amb el sabor del romaní són brutals.

3- Per últim fem la massa, posem tots els ingredients secs i els barregem entre ells, llavors anem afegint poc a poc l’aigua tèbia (sobretot que sigui tèbia perquè sinó el llevat no s’activarà). I comencem a amassar, quan tinguem una massa elàstica formem una bola, la pintem amb una mica d’oli perquè no se’ns assequi, la tapem amb un drap i la deixem a temperatura ambient entre 18 i 24 hores.

4- El dia següent posem una mica de farina a sobre de la superfície on treballarem la massa, la aboquem allà, amassem uns minuts i la pleguem sobre ella mateixa des de cada un dels seus quatre cantons.

5- Ho deixem reposar uns 30 minuts i aprofitem per escalfar el forn durant aquesta estona a 250ºC (ens interessa que estigui ben calent quan hi fiquem la coca). Un cop la coca hagi reposat l’estirem amb les mans i la posem a sobre d’una plata pel forn coberta amb paper. Posem les verdures a tires per sobre i les sardines tallades per la meitat, una mica de sal, un raig d’oli i una mica de romaní sec. La fornegem durant uns 15 minuts o fins que estigui ben daurada i llest.

Tots a taula i bon profit! 

Jessica de lalupil_inthemoon.

Comentaris

Inicieu sessió o registreu-vos per publicar comentaris